De Biberkopf is een berg van 2599m hoog en ligt op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland, in de Alpen. Boven op de top van de Biberkopf staat een Gipfelkreuz, net als op de Alpspitze. Zodra je die in zicht hebt, weet je dat de top binnen handbereik ligt. De top werd in 1853 voor het eerst beklommen tijdens het doen van topografisch onderzoek. In 1922 beklom Hermann Grosselfinger voor het eerste de zuidwand. De Biberkopf is het zuidelijkste punt van de Duitse deelstaat Beieren.

Biberkopf

De Biberkopf beklimmen

Uiteraard kun je de Biberkopf ook beklimmen. Vanaf de top heb je geweldige uitzichten op de andere bergen in het Lechtal: de bergen Hohes Licht, Hochvogel , de Geißhorn en vele andere toppen. De meest gangbare route naar de top begint in Lechleiten in het Lechdal. Dit ligt op ongeveer 1526m hoogte. Lopend door weilanden en velden loop je over soms moeilijk herkenbare paden slingerend omhoog. Het pad loopt omhoog naar de Hundskopfhütte, een berghut. Dit is een zeer basic hut waar je gewoon alleen even kunt uitrusten. Er is geen restaurant of slaapmogelijkheid.

Het pad wordt steeds steiler en vanaf 2300m wordt het ook uitdagender, want je loopt nu over rotsen in plaats van tussen weilanden. Daarom is het handig om ook wandelstokken mee te nemen. Ongeveer 200m onder de top zijn er stukken waar je gezekerd aan touwen om hoog moet klimmen en je moet ook goede schoenen dragen. Ook moet je een graat over, niet ver gelukkig, maar toch. Daar moet je stalen zenuwen voor hebben en een goed evenwicht.

Benieuwd naar een zenuwslopend filmpje (deels)? Bekijk dan deze video:

Dit is ook leuk!