In België ligt midden in de Belgische Ardennen de Baraque Michel. Dit is niet alleen een herberg die zo heet, maar ook één van de bergen in België. Met een twintig meter lager dan het Signaal van Botrange is de Baraque Michel met 674m voor Belgische begrippen een hoge berg. Het ligt niet eens zo ver uit de buurt van het Signaal van Botrange. Beide bergen liggen in het prachtige natuurgebied de Hoge Venen. Na een lange wandeling kan je heerlijk gaan borrelen bij de naar deze berg vernoemde herberg: van pasteitjes, tot wild, tot een heerlijk toetje of ijskoffie.

Baraque Michel

Baraque Michel beklimmen

Wil je een beklimming doen van de Baraque Michel? Beklimming is dan niet een groot woord, het is dan eerder stevig wandelen. Vanuit Eupen kun je een route van 25km lopen naar de ’top’ van de berg. Je kunt de wandeling ook beginnen in Verviers. Het gemiddelde stijgingspercentage bij deze wandeling is ongeveer 3%, genoeg om af en toe te moeten uithijgen en puffen als je het mij vraagt.

Wandelen bij Baraque Michel

Hou je van wandelen, natuur en op z’n tijd een dik pak sneeuw? Dan is het wel de moeite waard om naar België te rijden en de auto bij de herberg / restaurant Baraque Michel te parkeren. Of je nu goed weer of slecht weer hebt: De Hoge Venen is een prachtig natuurgebied waar je kilometers ver kunt wandelen en kunt genieten van het uitzicht. In de winter kun je heerlijk genieten van een wandeling in de sneeuw of van langlaufen. Want ja, er ligt dan genoeg sneeuw. Als je daar niet van houdt, kun je ook naar Spa rijden om over het circuit van Spa te rijden. Is geschiedenis meer jouw ding? Dan kan je bijvoorbeeld Château de Reinhardstein in Ovifat bezoeken of het Baugnez 44 historical centre in Malmedy.
Je hoeft overigens niet naar België te rijden om de Hoge Venen te kunnen beleven. Check de video hieronder, en als je een loopband thuis hebt… wandelze!

Dit is ook leuk!