Vichren is een berg van 2914m hoog en ligt in Bulgarije in het Rilagebergte. Na de Moesala is Vichren de hoogste berg van Bulgarije. De berg ligt op zo’n 90 kilometer van de hoofdstad Sofia vandaan en kun je makkelijk bereiken met de auto. Als je deze berg wilt zien, zie je automatisch andere prachtige bergen in het nationale park Rila. De natuur is hier prachtig. Wil je bergmeren zien? Dat kan! Of ga je liever dieren spotten vanaf de rug van een paard? Ook dat kan allemaal. Als je bent gekomen om Vichren te beklimmen dan is dat ook mogelijk.

Vichren

Vichren beklimmen

Allereerst moet je een beetje in de buurt zien te komen van deze prachtige berg. Die wordt ook wel de troon van de God Perun, de slavische dondergod, genoemd. Bansko is het uitgangspunt voor de trektocht naar de top. Je neemt het Pirin shuttlebusje naar de Vichrenhut. In deze hut kun je eten en drinken kopen en indien nodig ook overnachten.

In de onderstaande video krijg je een geweldig beeld van de beklimming van deze berg. Het landschap is behoorlijk afwisselend. Van haarspeldbochten in de auto naar rotsen waarover je struikelt op de berg. Ineens houdt het groene glooiende landschap op en baan je je weg over loszittende stenen. Na een redelijk pittig stuk op het eind kun je erna heerlijk om je heen kijken, wow! Ik ben wel benieuwd geworden naar deze berg én ook naar nationaal park Pirin. Ik vermoed dat Bulgarije wel op het vakantiewensenlijstje terechtkomt.

Dit is ook leuk!